ASPIRATORI

Aspiratori se koriste za čišćenje nosića kod beba koje imaju začepljen nosić, jer jedino čist i prohodan nos omogućava pravilno disanje, hranjenje i miran san.

 

 

ASPIRATOR Nosi Set

images

Nosi set aspirator za nos je medicinski proizvod koji radi na svaki kućni usisavač. Djelotvorno i na siguran način uklanja sekret iz nosa dojenčadi i djece koja ne znaju samostalno ispuhati nos. Prohodan nos osnovni je uvjet da bi djeca i dojenčad mogla disati, jesti i kvalitetno spavati, što je najvažnije u prvim godinama života. Nježan je prema sluznici nosa, jednostavno se upotrebljava, lako rastavlja i čisti (priložena četkica). Sadrži: dva nastavka za čišćenje nosa (za djecu 0-6 mjeseci i za djecu iznad 6 mjeseci), četkicu za čišćenje nastavka za nos.

Prije primjene aspiratora preporučuje se dobro isprati nos sa izotoničnom otopinom. Djetetu se zatvori jedna nosnica, a u drugu stavi uži nastavak aspiratora kada je usisavač već uključen. Nosi set aspirator uklanja sekret stalnim, stabilnim pritiskom neovisno o namještenoj jačini usisavanja i stoga je nježan prema sluznici nosa, te ga pedijatri preporučuju. Nakon što se sekret ukloni iz nosa, prvo se usisavač isključi te potom odvoji aspirator od usisavača. Poslije upotrebe, aspirator je potrebno isprati pod mlazom vrele vode te očistiti nastavak za nos s priloženom četkicom.

 

 

 

 

ASPIRATOR Plus Comfort

images

 

PLUS COMFORT je električni nazalni aspirator koji brzo i nježno otklanja suvišni sekret iz nosa. Ergonomski dizajn omogućuje udobniju i lakšu upotrebu uređaja. Čišćenje aparata je jednostavno.  Postoje dvije veličine silikonskih navlaka. Osigurava neprestano uvlačenje sekreta koje nije moguće kod ručnih aspiratora. Radi na baterije.

 

 

 ASPIRATOR NoseFrida

aspiratot NoseFrida

Aspirator Nosefrida je mehanički aspirator za dijete za učinkovito i higijensko čišćenje sekreta iz nosa dojenčadi i malih beba. Vrlo je jednostavan za uporabu, a higijenski filter sprečava prenošenje bakterija. Nosefrida je proizvedena i preporučena od strane specijalista za uho, grlo i nos u Švedskoj. Aspirator se koristi tako da se jedan kraj stavi blizu nosnice djeteta a na drugom kraju se počne usisavati (majka usisava s ustima). Ne morate se bojati da će se dijete uplašiti zvuka, jer je ovaj aspirator besčujan.