HOMEOPATSKI PROIZVODI

Prema Zakonu o lijekovima i medicinskom proizvodima Republike Hrvatske homeopatski pripravci su proizvodi izrađeni iz tvari ili mješavina tvari koje se koriste kao homeopatski izvori, prema homeopatskome postupku proizvodnje opisanom u Europskoj farmakopeji ili drugoj važećoj farmakopeji država Europske unije.

Homeopatski pripravci imaju uporište u teoriji da se slično sličnim liječi. Homeopatski pripravci stimuliraju samoobranu organizma, te omogućuju postavljanje ravnoteže organizma. Mogu biti biljnog, životinjskog i meneralnog podrijetla i liječe širok spektar bolesti. Izrađuju se postupcima razrjeđivanja ljekovitih supstanci unutar kojih se putem poteniciranja oslobađaju djelatne tvari.

Kod nas možete potražiti homeopatske pripravke dva proizvođača: Homeolaba i Deutsche Homeopathie-Union.

KLIMAKTOPLAN A 100 tableta

KLIMAKTOPLAN tablete su homeopatski proizvod za liječenje stanja koja nastaju tijekom menopauze, kao što su valunzi, znojenje, ubrzani otkucaji srca (palpitacije), vrtoglavica, svrbež, osjećaj unutarnjeg nemira, poremećaji spavanja, depresivno raspoloženje i razdražljivost.
Djelatne tvari: 25,0 mg Cimicifuga racemosa D2 trituratio, 25,0 mg Strychnos ignatii D3 trituratio, 25,0 mg Sepia officinalis D2 trituratio, 25,0 mg Sanguinaria canadensis D6 trituratio.

Cimcifuga racemosa: djelovanje na cerebrospinalni i mišićni sustav, kao i na maternicu i jajnike, posebno korisno kod reumatskih stanja, iritacije jajnika, grčeva maternice i teških nogu.

Sepia officinalis: djeluje na umor, osjećaj slabosti, valunzi u menopauzi, znojenje.

Strychnos ignatii: povoljan učinak na depresiju, anksioznost i glavobolju.

Sanguinaria canadensis: pomaže kod crvenila u obrazima,“ bljeskova“ topline,  proširenih vena, osjećaja vrućine na dlanovima i tabanima.

Uobičajeno doziranje: u početku uzmite 1-2 tablete 3 puta dnevno. Čim se tegobe ublaže, smanjite dozu. Uzmite tablete pola sata prije ili nakon obroka i polako ih rastopite u ustima. Ako je potrebno, mogu se otopiti u malo vode.

Immunokind a 150 tableta

Jača imunološki sustav djece sa čestim respiratornim infekcijama

• Jača otpornost beba i djece u kontaktu sa virusima
• Smanjuje jačinu simptoma prehlade i drugih respiratornih infekcija kod djece
• Smanjuje mogućnost nastanka novih prehlada

Sastav : prirodne soli kalcija (kalcij karbonat, kalcij fluorid, kalcij fosfat) jačaju stanice imunološkog sustava i mineral sumpor jodid štiti i čuva sluznice respiratornog sustava.

Kalcij je jedan od najvažnijih minerala neophodnih za rast i razvoj djeteta u prvih 6 godina života. Sudjeluje u normalnoj funkciji svake stanice u našem organizmu. Opće je poznato da se najviše kalcija ugradi u kosti, hrskavice, mišiće, ali se manje zna o važnoj ulozi kalcija u pravilnom sazrijevanju imunološkog sustava.
• Poboljšava zaštitnu ulogu sluznica pa je vrlo važan kod djece koja često pate od angina i konjuktivitsa
• Omogućava normalno sazrijevanje stanica imunološkog sustava i njihovo pravilno funkcioniranje, što je posebno važno poslije čestih respiratornih infekcija, gripa, bronhitisa, upale uha
• Umiruje imunološki odgovor na alergene

Način upotrebe: Djeca od 0 do 6 godina 3 puta na dan po 1 tabletu. Tablete se uzimaju pola sata prije ili nakon obroka, potrebno je pustiti da se polako otope u ustima kako bi se osigurala maksimalna učinkovitost.
Bebama je potrebno tabletu otopiti u malo vode.