INHALATORI

Inhalatori funkcioniraju tako što se u njima stvara vodena para u kojoj se nalazi otopljen lijek. Da bi lijek djelovao neophodno je da čestice budu što manje, točnije manje od 5 mikrometara jer će samo na taj način dospjeti do svih dijelova pluća. Postoje kompresorski i ultrazvučni inhalatori. Kompresorski inhalatori imaju u svom sastavu tkz.klip koji komprimira vanjski i unutrašnji zrak u inhalatoru koji zatim djeluje na tekućinu (fiziološku otopinu i odgovarajući lijek), mješajući otopinu sa komprimiranim zrakom stvarajući aerosol. Ultrazvučni inhalator to isto radi ali umjesto klipa to postiže pomoću ultrazvuka. Glavna prednost kompresorskih inhalatora je što mogu kotistiti lijekove u vodenoj i uljanoj otopini za razliku od ultrazvučnih koji ne mogu koristiti lijek u uljanoj otopini. Inhalacija kompresorskim traje 10-15 min a ultrazvučnim inhalatorom kraće (do 5 min). Jedini nedostatak kompresorskih inhalatora je što su malo bučniji za razliku od ultrazvučnih koji su skoro nečujni. Učestalost inhalacija u toku jednog dana ovisi od stanja djeteta i kliničke slike.

 

Philips Kompresorski inhalator Innospire Essence

philips-kompresorski-inhalator-family-silver-90543

Philips RESPIRONICS InnoSpire Essence kompresorski inhalator osigurava mikroskopsku veličinu čestica, koja se može postići ne samo u gornjim dišnim putevima, nego i na plućnim alveolama. Pogodan je za korištenje kod bolesti kao što je astma, cistična fibroza, kronična opstruktivna bolest pluća, kašlj i kod drugih respiratornih i plućnih bolesti. InnoSpire kompresori – raspršivača  su sustavi koji pružaju brzu, učinkovitu i pouzdanu primjenu, a namjenjen je za kućnu primjenu. SideStream raspršivač temelji se na Venturi principu koji pacijentu omogućuje još bržu i kvalitetniju primjenu aerosola. Paket sadrži: masku za djecu; masku za odrasle; nastavak za usta; filtere zraka (5 kom); cijev za zrak Garancija za PHILIPS inhalatore: 3 godine. Značajke: 77% čestica < 5 mikrona, MMAD= 2,9 mikrona, kapacitet raspršivača= 8 ml, trajanje inhalacije 2,5 ml  u 6,75 min, stupanj buke: 58 dBA, težina inhalatora: 1,5 kg, dimenzije (d x š x v): 165 x 165 x 108 mm

Kompresorski inhalator Rossmax [NE-100]

NE-100

 

 

Kompresorski inhalator za kucnu uporabu, nova generacija proizvoda s pouzdanim kompresorom i novo dizajniranom casicom za lijekove.
MMAD (velicina cestica) <4 um; Udio finih cestica (FPD – Fine Particle Dose): 65-70% .
Konzistentnost velicine finih cestica za ucinkovitu respiratornu terapiju. Snazni klipni kompresor. Ukljucen usnik i maska za odrasle i djecu. Ergonomski dizajn. 2 GODINE JAMSTVA.

 

 

PINGVIN ultrazvučni inhalator za djecu

inhalator ultrazvučni pingvin

Omogućava tri razine protoka zraka: maksimalno, srednje i minimalno. Inhaliranje je tiho, može se inhalirati i dok djete spava. Trostruko kraće vrijeme zbog ultrazvučnog stvaranja aerosola. Uređaj radi na struju (adapter) ili na baterije. U pakiranju je maska za odrasle i djecu.